Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Mongolia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerar: ULAANBAATAR (ULAN BATOR) - PARCUL NATIONAL HUSTAI - KARAKORUM - MANASTIREA ONGI - BAYANZAG (FLAMING CLIFFS) - DUNELE MOLTSOG - YOLIIN AM GORGE - TSAGAAN SUVARGA - BAGA GAZARIIN CHULUU - TRANS-SIBERIAN (ruta ULAANBAATAR - IRKUTSK) - IRKUTSK - LISTVYANKA - LACUL BAIKAL
Aceasta calatorie unica va va purta inapoi in timp si va va dezvalui secretele stralucitorului Imperiu Mongol, ale carui cuceriri fulgeratoare, incepute in zorii secolului al XIII-lea, au schimbat fata continentului eurasiatic, influentand profund istoria Europei si a Asiei.
Strabatand stepele aride ale Mongoliei veti descoperi un loc salbatic, dar primitor, un tinut intins si surprinzator. Va veti bucura de liniste si odihna in iurte traditionale, sub bolta instelata a cerului. Veti experimenta calatoria cu Trans-Siberianul, pe legendara ruta ce traverseaza nordul Mongoliei si Siberia in drumul spre Moscova. Ajungand pe tarmurile Lacului Baikal veti avea ocazia sa admirati peisaje de o frumusete care-ti taie respiratia: ape limpezi precum cristalul, versanti acoperiti de conifere, stepe montane si o diversitate uluitoare de vietuitoare.


SERVICII  INCLUSE:
transport cu avionul pe rutele Bucuresti - Ulan Bator (escala Moscova) si Irkutsk - Bucuresti (escala Moscova) cu compania AEROFLOT;
7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale (ocupare 2 persoane): 1 noapte in Parcul National Hustai,  1 noapte in Karakorum, 1 noapte in Ongi, 1 noapte in Bayanzag, 1 noapte in Yoliin Am Gorge, 1 noapte in Tsagaan Suvarga, 1 noapte in Baga Gazaryn Chuluu;
2 nopti in trenul Trans-siberian (ruta Ulaanbaatar - Irkutsk) in cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a);
2 nopti cazare in hotel 3* in Irkutsk;
mese conform program (9 mic dejunuri, 10 pranzuri, 8 cine);
3 sticle de 0.5 litri de apa in fiecare zi pentru fiecare turist;
transport cu masini de teren Mitsubishi Delica sau similar (4 turisti/automobil 4x4) in Mongolia (zilele 2 - 9) si autocar sau microbuz (in functie de numarul de persoane) in Siberia de Sud (zilele 11 - 13);
tururile si excursiile mentionate in program;
intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
ghizi locali vorbitori de limba engleza (un ghid local insotitor in zilele 2 - 9 si un alt ghid local in zilele 11,12);
insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

NU SUNT INCLUSE:
taxele de aeroport (obligatorii): 295 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu circa 3 saptamani inaintea plecarii);
taxele de viza si procesare acte Mongolia & Rusia: 145 EURO/persoana (pot suferi modificari) - se achita la agentie in momentul inscrierii;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Mongolia);
mesele pe parcursul calatoriei cu Trans-Siberianul; acestea se pot servi contra-cost in vagonul restaurant al trenului;
bauturile la mese;
asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (recomandata); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
excursii, activitati optionale (plimbarea pe camile/cai etc) si orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.

GRUP MINIM:  20 PERSOANE
Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 
ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR PENTRU RUSIA & MONGOLIA:
Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu cel putin 2 pagini libere // formulare de viza completate de fiecare solicitant de viza // 2 fotografii color recente (tip pasaport), asigurare medicala - copie.
Termen limita de transmitere a actelor pentru vize Mongolia & Rusia: actele se vor depune la sediul agentiei Paralela 45 cu 1 luna inainte de data plecarii, nu mai tarziu de 20 iunie 2016.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE) - COMPANIA AEROFLOT:
20.07: Bucuresti 14:45 - Moscova 17:10 / 19:00 - Ulaanbaatar (Ulan Bator) 06:00 (21.07)
01.08: Irkutsk 05:30 - Moscova 06:35 / 11:05 - Bucuresti 13:45

TRANSFERURI DIN PROVINCIE:
15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO / adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO / adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO / adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
40% din pretul pachetului turistic la inscriere;
40% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 21 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 61 zile - 46 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 
TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 10.06.2016. Pentru inscriere dupa aceasta data, agentia nu garanteaza obtinerea vizei in timp util.

OBSERVATII:
In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza; taxele de viza sunt nerambursabile.
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Copiii au nevoie de pasaport individual.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Mongolia si Rusia conform standardelor proprii; mesele incluse in pret au specific local; in Mongolia, cand cazarea este in iurte, facilitatile gen toaleta/dus/baie revin la mai multe iurte;
Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul circuitului.
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana).
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, seif); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
   Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
 Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna noiembrie 2015; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 
MINI-GHID DE CALATORIE:
MONGOLIA
Localizare: in Asia Centrala. La nord se invecineaza cu Rusia, iar la sud cu Republica Populara Chineza.
Capitala: Ulaanbaatar
Suprafata: 1,564,116 kmae (Locul 18)
Populatie: aprox. 3 milioane locuitori (Locul 134)
Moneda: Tugrik (MNT); 1.00 EUR = aprox. 2,132 MNT iar 1.00 USD = aprox. 1,987 MNT (noiembrie 2015).
Fus orar (ora de vara): UTC + 8, adica 5 ore mai tarziu decat ora Romaniei
Prefix telefonic: +976
Temperaturi in luna iulie in zona orasului Ulaanbaatar: intre 15 si 25 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 12 grade Celsius.
Temperaturi in luna iulie in Desertul Gobi: intre 17 si 28 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 15 grade Celsius.
Iurtele: aceste locuinte traditionale din Mongolia asigura confortul celor din interior atat in verile toride, cat si in iernile aspre, fiind racoroase pe timp de vara si calduroase pe timp de iarna. Toate iurtele sunt mobilate in stil traditional, avand paturi confortabile, cufere de lemn, masute si scaune. Iurtele sunt prevazute cu podele de lemn, luminatoare, covorase de pasla si paturi bogat ornamentate. Complexul de iurte dispune de electricitate, restaurant, bai/dusuri cu apa calda si toalete.
Calea ferata Trans-Siberiana. Aceasta ruta legendara traverseaza Mongolia si Siberia in drumul ei spre Moscova. Vagoanele de dormit sunt pentru patru persoane. In tren ora oficiala este cea de la Moscova. Ora oficiala, folosita pentru anuntarea opririlor, difera de ora locala. Trenul dispune de un vagon restaurant unde se pot servi, contra cost, specialitati culinare din Mongolia si Rusia.

SIBERIA (Rusia)
Localizare: o zona vasta a Rusiei si a nordului Kazahstanului, care se intinde de la Muntii Ural (vest) la Oceanul Pacific (est) si de la Oceanul Arctic (nord) pana la dealurile Kazahstanului de nord si la granitele Mongoliei si ale Chinei (sud).
Suprafata: 13.1 millioane kmae
Populatie: 40 milioane locuitori
Moneda: Rubla rusa (RUB); 1.00 EUR = aprox. 69 RUB iar 1.00 USD = aprox. 65 RUB (noiembrie 2015).
Fus orar (ora de vara): UTC + 9, adica 6 ore mai tarziu decat ora Romaniei
Prefix telefonic: +7 3952
Temperaturi in luna iulie in zona orasului Irkutsk: intre 10 si 20 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 10 grade Celsius.
Lacul Baikal: este situat in sudul Siberiei si este inconjurat de creste montane cu altitudini de peste 2000 m. Lacul are o adancime de 1637 m, fiind cel mai adanc si mai vechi lac continental din lume. Lacul Baikal a fost declarat sit de patrimoniu universal UNESCO datorita valorii sale geologice, biologice si ecologice. In apele lacului au fost identificate pana in prezent aproximativ 2000 de specii de animale.

Destinatie: Mongolia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerar: ULAANBAATAR (ULAN BATOR) - PARCUL NATIONAL HUSTAI - KARAKORUM - MANASTIREA ONGI - BAYANZAG (FLAMING CLIFFS) - DUNELE MOLTSOG - YOLIIN AM GORGE - TSAGAAN SUVARGA - BAGA GAZARIIN CHULUU - TRANS-SIBERIAN (ruta ULAANBAATAR - IRKUTSK) - IRKUTSK - LISTVYANKA - LACUL BAIKAL
Aceasta calatorie unica va va purta inapoi in timp si va va dezvalui secretele stralucitorului Imperiu Mongol, ale carui cuceriri fulgeratoare, incepute in zorii secolului al XIII-lea, au schimbat fata continentului eurasiatic, influentand profund istoria Europei si a Asiei.
Strabatand stepele aride ale Mongoliei veti descoperi un loc salbatic, dar primitor, un tinut intins si surprinzator. Va veti bucura de liniste si odihna in iurte traditionale, sub bolta instelata a cerului. Veti experimenta calatoria cu Trans-Siberianul, pe legendara ruta ce traverseaza nordul Mongoliei si Siberia in drumul spre Moscova. Ajungand pe tarmurile Lacului Baikal veti avea ocazia sa admirati peisaje de o frumusete care-ti taie respiratia: ape limpezi precum cristalul, versanti acoperiti de conifere, stepe montane si o diversitate uluitoare de vietuitoare.


SERVICII  INCLUSE:
transport cu avionul pe rutele Bucuresti - Ulan Bator (escala Moscova) si Irkutsk - Bucuresti (escala Moscova) cu compania AEROFLOT;
7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale (ocupare 2 persoane): 1 noapte in Parcul National Hustai,  1 noapte in Karakorum, 1 noapte in Ongi, 1 noapte in Bayanzag, 1 noapte in Yoliin Am Gorge, 1 noapte in Tsagaan Suvarga, 1 noapte in Baga Gazaryn Chuluu;
2 nopti in trenul Trans-siberian (ruta Ulaanbaatar - Irkutsk) in cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a);
2 nopti cazare in hotel 3* in Irkutsk;
mese conform program (9 mic dejunuri, 10 pranzuri, 8 cine);
3 sticle de 0.5 litri de apa in fiecare zi pentru fiecare turist;
transport cu masini de teren Mitsubishi Delica sau similar (4 turisti/automobil 4x4) in Mongolia (zilele 2 - 9) si autocar sau microbuz (in functie de numarul de persoane) in Siberia de Sud (zilele 11 - 13);
tururile si excursiile mentionate in program;
intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
ghizi locali vorbitori de limba engleza (un ghid local insotitor in zilele 2 - 9 si un alt ghid local in zilele 11,12);
insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

NU SUNT INCLUSE:
taxele de aeroport (obligatorii): 295 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu circa 3 saptamani inaintea plecarii);
taxele de viza si procesare acte Mongolia & Rusia: 145 EURO/persoana (pot suferi modificari) - se achita la agentie in momentul inscrierii;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Mongolia);
mesele pe parcursul calatoriei cu Trans-Siberianul; acestea se pot servi contra-cost in vagonul restaurant al trenului;
bauturile la mese;
asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (recomandata); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
excursii, activitati optionale (plimbarea pe camile/cai etc) si orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.

GRUP MINIM:  20 PERSOANE
Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 
ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR PENTRU RUSIA & MONGOLIA:
Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu cel putin 2 pagini libere // formulare de viza completate de fiecare solicitant de viza // 2 fotografii color recente (tip pasaport), asigurare medicala - copie.
Termen limita de transmitere a actelor pentru vize Mongolia & Rusia: actele se vor depune la sediul agentiei Paralela 45 cu 1 luna inainte de data plecarii, nu mai tarziu de 20 iunie 2016.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE) - COMPANIA AEROFLOT:
20.07: Bucuresti 14:45 - Moscova 17:10 / 19:00 - Ulaanbaatar (Ulan Bator) 06:00 (21.07)
01.08: Irkutsk 05:30 - Moscova 06:35 / 11:05 - Bucuresti 13:45

TRANSFERURI DIN PROVINCIE:
15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
20 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO / adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO / adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO / adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
40% din pretul pachetului turistic la inscriere;
40% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 21 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 61 zile - 46 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 
TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 10.06.2016. Pentru inscriere dupa aceasta data, agentia nu garanteaza obtinerea vizei in timp util.

OBSERVATII:
In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza; taxele de viza sunt nerambursabile.
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Copiii au nevoie de pasaport individual.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Mongolia si Rusia conform standardelor proprii; mesele incluse in pret au specific local; in Mongolia, cand cazarea este in iurte, facilitatile gen toaleta/dus/baie revin la mai multe iurte;
Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul circuitului.
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana).
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, seif); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
   Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
 Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna noiembrie 2015; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 
MINI-GHID DE CALATORIE:
MONGOLIA
Localizare: in Asia Centrala. La nord se invecineaza cu Rusia, iar la sud cu Republica Populara Chineza.
Capitala: Ulaanbaatar
Suprafata: 1,564,116 kmae (Locul 18)
Populatie: aprox. 3 milioane locuitori (Locul 134)
Moneda: Tugrik (MNT); 1.00 EUR = aprox. 2,132 MNT iar 1.00 USD = aprox. 1,987 MNT (noiembrie 2015).
Fus orar (ora de vara): UTC + 8, adica 5 ore mai tarziu decat ora Romaniei
Prefix telefonic: +976
Temperaturi in luna iulie in zona orasului Ulaanbaatar: intre 15 si 25 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 12 grade Celsius.
Temperaturi in luna iulie in Desertul Gobi: intre 17 si 28 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 15 grade Celsius.
Iurtele: aceste locuinte traditionale din Mongolia asigura confortul celor din interior atat in verile toride, cat si in iernile aspre, fiind racoroase pe timp de vara si calduroase pe timp de iarna. Toate iurtele sunt mobilate in stil traditional, avand paturi confortabile, cufere de lemn, masute si scaune. Iurtele sunt prevazute cu podele de lemn, luminatoare, covorase de pasla si paturi bogat ornamentate. Complexul de iurte dispune de electricitate, restaurant, bai/dusuri cu apa calda si toalete.
Calea ferata Trans-Siberiana. Aceasta ruta legendara traverseaza Mongolia si Siberia in drumul ei spre Moscova. Vagoanele de dormit sunt pentru patru persoane. In tren ora oficiala este cea de la Moscova. Ora oficiala, folosita pentru anuntarea opririlor, difera de ora locala. Trenul dispune de un vagon restaurant unde se pot servi, contra cost, specialitati culinare din Mongolia si Rusia.

SIBERIA (Rusia)
Localizare: o zona vasta a Rusiei si a nordului Kazahstanului, care se intinde de la Muntii Ural (vest) la Oceanul Pacific (est) si de la Oceanul Arctic (nord) pana la dealurile Kazahstanului de nord si la granitele Mongoliei si ale Chinei (sud).
Suprafata: 13.1 millioane kmae
Populatie: 40 milioane locuitori
Moneda: Rubla rusa (RUB); 1.00 EUR = aprox. 69 RUB iar 1.00 USD = aprox. 65 RUB (noiembrie 2015).
Fus orar (ora de vara): UTC + 9, adica 6 ore mai tarziu decat ora Romaniei
Prefix telefonic: +7 3952
Temperaturi in luna iulie in zona orasului Irkutsk: intre 10 si 20 grade Celsius, cu diferente de temperatura intre zi si noapte de aproximativ 10 grade Celsius.
Lacul Baikal: este situat in sudul Siberiei si este inconjurat de creste montane cu altitudini de peste 2000 m. Lacul are o adancime de 1637 m, fiind cel mai adanc si mai vechi lac continental din lume. Lacul Baikal a fost declarat sit de patrimoniu universal UNESCO datorita valorii sale geologice, biologice si ecologice. In apele lacului au fost identificate pana in prezent aproximativ 2000 de specii de animale.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI - ULAANBAATAR (ULAN BATOR)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 12:30. Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot la ora 14:45. Sosire in Moscova la ora 17:10. Decolare spre Ulaanbaatar (Ulan Bator) la ora 19:00.

Ziua 1

BUCURESTI - ULAANBAATAR (ULAN BATOR)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 12:30. Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot la ora 14:45. Sosire in Moscova la ora 17:10. Decolare spre Ulaanbaatar (Ulan Bator) la ora 19:00.